skip to Main Content
TBS Teachers Anne Peyk

ANNE PEYK

Balletinstruktør

Anne Holm-Jensen Peyk er tidligere kunstnerisk leder på Tivoli Balletskole.

Anne er uddannet på John Cranko Schule, Stuttgart som balletdanser og på Københavns Universitet med en kandidatgrad i Moderne Kultur og Kulturformidling. Sin balletpædagogiske baggrund har Anne fra studier hos David Howard, Loipa Araujo, Darla Hoover og Eva Draw.

I løbet af sin karriere som danser og instruktør har Anne har arbejdet med bl.a. Ballett Chemnitz, Tivoli Ballet Teater, Den Kgl. Ballet, American Ballet Theater, Finnish National Ballet og Hamburg Ballet. I de 13 år Anne var fast instruktør og lærer i Den Kgl. Ballet samarbejdede hun med mange koreografer som bl.a. Alexei Ratmansky, Sidi Larbi Cherkaoui, John Neumeier, Tim Rushton, Christopher Wheeldon, Wayne McGregor og Natalia Horecna. I dag er Anne gæsteinstruktør i Den Kgl. Ballet.

I sin tid i Den Kgl. Ballet udviklede Anne sit fokus på skadesrehabilitering og skadesforebyggelse i ballettræning, og har løbende efteruddannet sig hos bl.a. Eric Franklin, Dr. Guy Voyer og Dr. Andreo Spina. Anne var således også stiftende bestyrelsesmedlem i Dance Science Denmark, en forening der er målrettet formidling af viden om sundhed, træning, skadesbehandling og – forebyggelse for dansere.

Som leder af Tivoli Balletskole har Anne oprettet skolens Balletuddannelse med HF i 2018, ligesom skolen under hendes ledelse i 2020 blev optaget i det internationale netværk World Dance Drama Education Alliance sammen med anerkendte danseuddannelsesinstitutioner som Hong Kong Academy of Performing Arts, Korea National University of the Arts, Seoul og Central Academy of Drama, Beijing.

Anne er en anset international gæsteunderviser og har bl.a. været inviteret til at undervise på ZuKT – Hochschule für Darstellende Kunst Frankfurt a.M, Conservatorio Professional de Danza Valencia og University of Nevada Las Vegas.

Som anerkendelse for sit arbejde som instruktør og lærer har Anne modtaget Henny Sophie Clausen og møbelarkitekt Axel Clausens Fonds hæderslegat, Instruktørprisen 2014 – Den Kgl.Ballet og Balletmester Albert Gaubiers Legat.

Back To Top
error: Content is protected !!